sobota, 21. avgust 2010

Jaka Zagorc v Slovan

Slovan se je na branilskem položaju okrepil z Jako Zagorcem (190 cm, 1990), ki je nazadnje igral v 1.B SKL za Litijo in povprečno dosegal po 14,1 točke, 4,4 skoka in 2,6 podaje v 30 minutah na tekmo.

Že prej se je Slovan okrepil s krilom Mirkom Mulaličem (193 cm, 1988), ki naj bi podpisal štiriletno pogodbo. V lanski sezoni je v Ligi Telemach za Škofjo Loko dosegal po 11,8 točke in 2,9 skoka v 30 minutah na tekmo.

Iz Triglava se bo vrnil posojeni krilni center Marko Pajić (204 cm, 1992). Lanska statistika v 1.B SKL: 14, 8 točke, 5,8 skoka, 30 minut na tekmo.

Vir: Eurobasket.com

Nekaj prestopov v 2. SKL

ZAHOD:

Plama Pur: Anže Tomič (Šenčur), Boban Vuković (Koš Koper)
Ajdovščina: Tomaž Strle (Portorož)
Tolmin: Blaž Zidarič in Evgen Krivec (oba  Idrija)
Koš Koper: Elvis Klarica
Globus: Blaž Božič (Portorož), Iztok Senčar (Koš Koper)

VZHOD:

Dravograd: Grega Kranjc in Aljoša Kolenič (oba Maribor Messer), Matjaž Želj (Ruše), Denis Hvalec

ŽKK HiT Kranjska Gora razpustil člansko ekipo

Aktualni državni prvak ŽKK HiT iz Kranjske Gore je umaknil člansko ekipo iz 1. SKL za ženske in mednarodne lige IWBL, saj so bili zaradi finančnih težav primorani razpustiti člansko ekipo. Glavni sponzor namreč ne bo prispeval dovolj denarnih sredstev za delovanje članic.

Vir: kosarka.si

Jurić novi trener Kraškega zidarja, prihajata Zalar in Jakhel Kolarevič?

Miro Jurić je postal novi trener članske ekipe Košarkarskega kluba Kraški zidar. Na tem mestu bo nadomestil Dejana Prokiča, ki je pred časom prevzel mladinski pogon Union Olimpije.


Sežance sta po dokaj uspešni sezoni do sedaj zapustila Pavel Djurkovič, ki je okrepil Splošno plovbo Portorož, ter dosedanji trener sežanskega drugoligaša Dejan Prokič. Ta je pred tedni prevzel mladinski pogon ljubljanske Olimpije. Kraško prestolnico je zapustil tudi organizator igre Jure Mišič, slednji bo v prihodnji sezoni nosil dres ekipe LOGO Grosuplje.

Po naših informacijah pa bosta sežanski klub okrepila center Grega Jakhel Kolarevič (Janče, Cerknica) in branilec Tilen Zalar (Postojna).

Vir: KK Kraški zidar

Velike kadrovske spremembe v LOGO Grosuplje

V zadnjih dveh tednih, odkar se na treningih pod taktirko trenerja Toneta Krumpa in njegovega pomočnika, Mitje Kocmurja, potijo članski igralci, se je v ekipi LOGO Grosuplje zgodilo še kar nekaj sprememb v igralskem kadru.

Za nadaljevanje v drugih sredinah, oziroma nekateri tudi za zaključek svoje košarkarske kariere, so se tako odločili: Adin Kavgič (v novi sezoni član Splošne plovbe Portorož), Marko Špacapan, Aleš Mendiževec, Goran Markovič, Blaž Gruden, Jasmin Hercegovac, Rok Koderman in Davor Cvjetkovič.

V vrste KK Grosuplje pa je prišlo šest igralcev: Žiga Mravljak (iz Elektre Šoštanj), Matija Vravnik (Dravograd), Dane Dmitrovič (ZDA), Jure Mišič (Kraški zidar Sežana), Jakob Virk (Janče) in Lovro Hren (Primorac Branik).

Od pretekle sezone pa bodo, oziroma so, v ekipi ostali: Žiga Erčulj, Danijel Radosavljevič, Žiga Perovšek, Matija Trampuš, Borut Štrukelj, Blaž Lobe, Andraž Glavač in Žan Jerman

Zlatorog zaključil s kadrovanjem

KK Zlatorog Laško je podpisal pogodbo s srbskim centrom Sašo Mijajlovićem in tako končal s sestavo ekipe za novo sezono. Mijajlović je nazadnje igral za OKK Beograd in v srbskem prvenstvu v povprečju dosegal po 11,4 točke in 4,8 skoka.

Novinci v Zlatorogu so še Maj Kovačevič (Krka), Vladimir Panič in Luka Lapornik (Šentjur). Klub so zapustili Esmir Rizvić, Nejc Strnad (Kavala/Panorama) in Dražen Bubnić (Helios Domažle), Miljan Goljović pa se je upokojil in sprejel mesto, ki je v klubu prevzel direktorsko mesto. Tudi letos bodo v klubu veliko priložnosti dali mladim igralcem, predvsem na položajih krila in krilnega centra.

Ekipa Zlatoroga Laško za sezono 2010/2011
Organizatorji igre: Jure Pelko, Miha Čmer, Daniel Vujasinović
Branilci: Vladimir Panić, Maj Kovačevič, Matic Zupanc
Krila: Mitja Nikolič-Smrdelj, Luka Lapornik,Jaka Brodnik
Krilna centrai: Luka Dimec, Simo Atanacković
Centra: Saša Mijajlović, Alen Omić

Vir: http://www.kosarkarskiklub-lasko.si/