torek, 24. avgust 2010

Brezec nima ponudb iz NBA, druga opcija Španija

Primož Brezec, reprezentančni center, si želi kariero nadaljevati v NBA. Kljub temu, da je v lanski sezoni za Philadelphio in Milwaukee igral zelo malo, še vedno čuti, da je spodoben igrati pomembnejšo vlogo v najmočnejši ligi.

Trenutno nima nobene ponudbe iz NBA, v primeru povratka v Evropi pa bi si najraje želel igrati v Španiji, kjer pa so ekipe večinoma že sestavljene. Tako kot v lanski sezoni pa bomo morali na novico, v kateri klub se bo preselil Brezec, počakati do konca reprezentančne akcije.

Vir: HoopsHype.com

Partizan bo počastil praznik Rogaške

KK Rogaška v tem letu praznuje 50-letnico obstoja, ki jo bodo v klubu počastili z različnimi aktivnostmi v septembru. Vrhunec bo 10. septembra, ko se bo 19. uri domača ekipa pomerila s slovitim beograjskim Partizanom. Isti dan bo potekala akademija košarke, na kateri bodo predstavili tudi nov grb kluba.

Partizan bo v Sloveniji odigral še dve prijateljski tekmi, 8. septembra bo prav tako v Rogaški Slatini odigral srečanje proti Heliosu, 12. septembra pa bo v Novem mestu igral proti Krki.

Vir: KK Rogaška, KK Partizan

Tri okrepitve v Plami Pur

Drugoligaš Plama Pur iz Ilirske Bistrice se je pred sezono okrepil s tremi košarkarji. Iz Šenčurja je prišel krilni center Anže Tomič (203 cm, 1983), iz Litije krilo Luka Snoj (200 cm, 1990), iz Koš Kopra pa branilec Boban Vukovič (183 cm, 1988). Trener ostaja Rok Zupan. Odšla sta Uroš Trdan in Jernej Turnšek

Cilj Bistričanov je v tej sezoni boriti se za vrh lestvice v 2. SKL Zahod, v naslednji sezoni pa napredovanje v 1. B SKL. V lanski sezoni so s 15 zmagami in 7 porazi zasedli tretje mesto.

Vir: KK Plama Pur

Nachbar odstopil, Luka Koper bi v 3. SKL

Dozdajšnji direktor Luke Kopra, ki jo je KZS zaradi neplačanih obveznosti izločil iz Lige Telemach, Vlado Nachbar naj bi prejšnji teden odstopil s svojega položaja, začasno vodenje kluba pa je prevzel Robi Ladiha. Koprčani so imeli za 9.000 € neporavnanih obveznosti do KZS-ja, celoten dolg pa naj bi znašal približno 60.000 €.

V mladinskih selekcijah se nemoteno dela naprej, s KZS-jem pa bi se v Kopru radi dogovorili, da bi članska ekipa nastopala v najnižji ligi, 3. SKL. Klub bi tudi rad izvedel sanacijo in nadaljeval z delom v vseh selekcijah.

Vir: Primorske Novice

Okorn novi trener Slovana

Po odhodu Mira Alilović, ki je postal novi pomočnik Jureta Zdovca v Unionu Olimpiji, so morali na Slovanu poiskati novega trenerja. V javnosti sta krožili imeni Zorana Martiča in Gašperja Okorna, Slovan se je odločil za slednjega.

Okorn je bil v lanski sezoni prost trener, pred tem je vodil Loko Kavo, Olimpijo, poljski Slupsk in latvijski Ventspils, bil je tudi pomočnik pri Lietuvos Rytasu in Union Olimpiji. 37-letnik je s Slovanom podpisal 2-letno pogodbo.

Vir: KD Geoplin Slovan