sobota, 28. avgust 2010

Ajdovščina sestavila ekipo

KK Ajdovščina, ki bo tudi letos nastopala v 2. SKL zahod, je popolnila svojo ekipo. V klub sta prišli dve okrepitvi, povratnik Rok Močnik ter Tomaž Strle, ki je prišel iz Portoroža. Ekipo so zapustili kapetan Gregor Zagorc, Tine Vižintin, Blaž Černigoj in Gašper Golja.

Igralci, ki so ostali iz lanske sezone so Boris Čretnik, David Brecelj, Borut Grošelj, Jernej Makovec, Jakob Koruza, Luka Vončina, Kristjan Jerončič, Uroš Šeme, Teo Kovšca, Grega Kovšca, Uroš Bajc in Luka Brecelj, priključenih pa bo še nekaj mlajših igralcev. Trener ostaja Aleš Lenassi.


Vir: KK Ajdovščina

Anagonye na treningih, King na preizkušnji

Treningom Uniona Olimpije se je te dni pridružil stari znanec Tivolija, 203 centimetrov vioski center Aloysius Anagonye, ki je za Zmaje že nastopal med sezono 2003/2004. V zadnji sezoni je nastopal za špansko ekipo Autocid Ford Burgos.

Na preizkušnji bo od naslednjega tedna dalje bivši igralec Polzele, 208 centimetrov visoki center Shawn King, ki je bil proglašen za najkoristnejšega igralca rednega dela slovenske lige v sezoni 2008/2009.

Vir: Union Olimpija

Šimović ostaja, prihaja Harmason

Po Ivanu Držiću je Šentjur okrepil še ameriški branilec Dwayne Harmason (178 cm), ki bo očitno zamenjal Marcusa Crenshawa, ki odhaja. V klubu ostaja tudi center Teo Šimović, klub pa je zapustil Peter Jovanovič. Na preizkušnji sta Dejan Hohler in Emanuel Richter, v klubu bo na koncu ostal eden izmed njiju.

Klub sta zapustila tudi Luka Lapornik (Zlatorog) in Sandi Čebular. V klubu pa ostajajo še Edin Alispahić, Tadej Ferme, Klemen Oset, Urban Palčnik, Anže Pelc, Blaž Ručigaj in Milan Sebič.

Vir: KK Šenjur

Zoran Dragić naposled le v Olimpijo?

Zoran Dragić, branilec Slovana, je že več kot leto dni na radarju Uniona Olimpije, v prihodnjih dneh pa bi utegnil končno prestopiti k našemu Evroligašu. V pogovoru za Šport TV je namreč dejal, da se s Slovanom pogovarjajo o višini odškodnine in da ne bo odšel v tujino pač pa bo ostal v Sloveniji, več pa bo znanega v prihodnjih dneh. Olimpija je očitno pripravljena Slovanu plačati primerno odškodnino, kar za pretekle primere ni ravno veljalo.

Pojavile so se tudi govorice, da v Tivoliju trenira Aloysius Anagonye. Pogovori z Damirjem Markoto še potekajo, intenzivno pa se išče še več igralcev na vseh pozicijah, tako naj bi se zanimali tudi za ameriškega organizatorja igre DJ Strawberrya.

Zanimivo pa bo, kako bodo zapolnili slovensko kvoto 7 igralcev. Če bo do podpisa Dragića res prišlo in bi v Ljubljani ostala tudi Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt, bi skupaj s podpisanim Goranom Jagodnikom štela slovenska kolonija 4 igralce. Od mlajših igralcev iz lastnega pogona pa po nekaterih besedah Rajgla in Zdovca še nihče ni sposoben igrati na tem nivoju.

Vir: sport-tv.si

Plama Pur odigrala dve prijateljski tekmi

Drugoligaš Plama Pur je v četrtek in petek odigrala dve pripravljalni tekmi proti lokalnim nasprotnikom. Prvi dan kljub težkim nogam od fizičnih priprav ni imela težav s tretjeligašem Javorjem Pivko in jo premagala s 76:62, naslednji dan pa je izgubila proti 1.B-ligašu Kraškim zidarjem. Pod dobrem prvem polčasu so v tretji četrtini popustili in izgubili z 80:67.

KK Plama Pur - KK Javor Pivka 76:62 29:22, 15:15, 16:16, 16:9)

Plama Pur
: Snoj L. 7, Iskra A. 4, Vukovič B. 7, Kuret U. 8, Iskra T. 6, Hreščak R. 0, Srebovt A. 15, Iskra P. 0, Gorjanc B. 4, Tomič A. 4, Polh D. 6, Jenko U. 15
Javor Pivka: Volk J. 2, Čeligoj I. 2, Vujkovič D. 4, Jankovič G. 10, Požar U. 6, Krebelj J. 5, Ujčič M. 0, Srebovt A. 3, Kapelj D. 5, Žitko N. 13, Mršič Ž. 12

KK Plama Pur - KK Kraški Zidar Sežana 67:80 (19:22, 14:14, 18:25, 16:19)

Plama Pur: Snoj 15, Iskra A. 0, Vukovič 7, Kuret 10, Iskra T. 6, Hreščak 7, Srebovt 13, Iskra P. /, Gorjanc 0, Tomič 0, Polh 2, Jenko 7
Kraški Zidar: Pantelič /, Dekleva 6, Lazarevski 14, Grgič 16, Medved 2, Meden 8, Mevla 0, Husič 10, Zalar 16, Paradiso 0, Furlan 8

Vir: KK Plama Pur