petek, 3. september 2010

Rogaška dobila ponudbo za igranje v Ligi Telemach

Čeprav so ob izstopu Zasavja iz Lige Telemach iz KZS sporočili, da bo liga v prvem delu letos štela le 9 ekip, bi se lahko zgodilo, da temu ne bo tako. KZS je namreč poslala povabilo v prvo ligo lanskemu podprvaku 1.B SKL - Rogaški. Ti morajo svoj odgovor poslati do ponedeljka, 6. septembra.

Rogaška je imela po povabili napredovati v ligo višje že pred lansko sezono, a so povabilo zavrnili. Zanimivo bo videti, ali bo tudi letos tako, v klubu so namreč pristaši napredovanja skozi rezultate ne pa z dogovorom. V primeru, da bo Rogaška le igrala na višjem nivoju, bodo gotovo morali pripeljati še kako okrepitev, vsaj na mesto centra. Ekipo za 1.B SKL so sicer sestavili že pred tedni.

V Kranju in Grosuplju turnir za članice

V soboto, 4. septembra, in v nedeljo, 5. septembra, bo v Kranju in Grosupljem potekal mednarodni turnir za članice Zdravo mesto. Na turnirju bodo sodelovale tri ekipe, in sicer ŽKK Grosuplje, ŽKK Triglav in Peščenica Žitnjak, ki prihaja iz Hrvaške.

Razpored turnirja:

Sobota, 4.9.2010

ŽKK Grosuplje : Peščenica Žitnjak ob 11.00 v ŠD Planina v Kranju
ŽKK Triglav : Peščenica Žitnjak ob 18.00 v ŠD Planina v Kranju

Nedelja, 5.9.2010

ŽKK Grosuplje : ŽKK Triglav ob 15.00 na OŠ Louisa Adamiča v Grosupljem

Vsako tekmo bodo organizatorji izbrali tudi najkoristnejšo igralko tekme.

Vir: KZS

Ventspils ne da Strelnieksa

Janis Strelnieks
Union Olimpija se močno zanima za 20-letnega latvijskega organizatorja igre Janisa Strelnieksa, ki pa ima še dveletno pogodbo s klubom BK Ventspils. Čeprav so mu ti dolžni še nekaj denarja, ga nočejo prodati že letos, pač pa bi radi to storili po koncu naslednje sezone.

Strelnieks je v lanski sezoni v Baltski ligi v povprečju dosegal po 12,7 točke, 3,2 skoka in 2,8 podaje na tekmo, letos pa je za latvijsko reprezentanco v kvalifikacijah za EP 2011 dosegal nekaj manj točk, a več skokov in podaj.

Vir: Sporta Centrs

Rezultati pripravljalnih tekem

Maribor Messer - Rogaška 83:100

Dravograd - Primorac Branik 87:74 

Galatasaray - Elektra 77:63 

Dynamo Moskva - Hopsi 74:68 

Grosuplje - Ivančna Gorica 76:56