sreda, 1. september 2010

Grega Nachbar v Postojno

Po poročanju portala kosarka.si se branilec Grega Nachbar (192 cm, 1984) iz Luke Kopra, ki bo zaradi znanih razlogov igrala le v 3. SKL, seli v 1.B ligaša Postojno. V lanski sezoni je Grega na 26 tekmah v Ligi Telemach igral po 20 minut na tekmo in zbral po 6,4 točke in 3,5 podaje.

12. decembra je proti Elektri nabral kar 16 podaj, kar je bil v minuli sezoni rekord, po drugi strani pa je postavil tudi rekord v izgubljenih žogah, proti LTH Cast Mercatorju jih je 5. marca izgubil kar 10.

Vir: kosarka.si

Markota uradno v Olimpiji

Union Olimpijo je na poziciji krilnega centra okrepil odlični hrvaški košarkar Damir Markota. 210 cm visoki 25 letnik, ki je nekoč veljal za enega večjih talentov v Evropi, je lani nastopal za španski Bilbao, pred tem za Cibono, Žalgiris, Spartak, v NBA pa za Milwaukee Buckse.

Markoto odlikuje predvsem raznovrstnost v igri in za njegova leta pestre izkušnje iz močnih evropskih tekmovanj in lige NLB. Damir Markota se je soigralcem že pridružil na treningih. Markota je z Unionom Olimpijo sklenil enoletno pogodbo.

Vir: Union Olimpija

Poraza Slovana in Heliosa proti Galatasarayu

Geoplin Slovan in Helios sta v minulih dveh dneh odigrala vsak po eno prijateljsko tekmo proti turškemu prvoligašu Galatasarayu in oba izgubila. Slovan je bil slabši s kar 76:49, Helios pa je izgubil tesneje, s 66:59. Galatasaray, ki letos ne bo nastopal v nobenem izmed evropskih pokalov, je na pripravah v Kranjski Gori.

Obe tekmi sta bili odločeni že v prvem polčasu, proti Slovanu so po 20 minutah Turki vodili s 43:18, proti Heliosu pa 39:21. Za najboljše strelce Slovana ni podatka, pri Heliosu pa je bil najboljši Dražen Bubnić s 17 točkami.

Vir: Helios Domžale, BC Galatasaray