sreda, 25. avgust 2010

Zlatorog premagal Rogaško

Zlatorog Laško je odigralo že drugo prijateljsko tekmo v letošnjih pripravah, v Rogaški Slatini je premagal domačega podprvaka 1. B SKL KK Rogaško z rezultatom 71:65. Pri Laščanih sta največ točk dosegla Vladimir Panić in Luka Lapornik (13), pri domačih pa je bil najboljši Boban Tomič (15).

Oba kluba sta že pred časom sestavili svoji članski ekipi za prihajajočo sezono. Laščani so pred dobrim tednom že odigrali prvo prijateljsko tekmo in premagali romunsko Steauo, to nedeljo pa bodo v Kranjski Gori igrali proti Albi Berlin, ki je tam na pripravah.

Vir: KK Zlatorog

Mladi Finec v Olimpijo?

Na spletnih forumih krožijo govorice, da je pogodbo z Union Olimpijo podpisal 19-letni Finec Sasu Salin (190 cm, 1991). Igra lahko na obeh branilskih položajih in je odličen strelec z razdalje. V lanski sezoni je v finskem prvenstvu za ekipo Honka Playboys dosegal po 9,2 točke in 2,7 skoka v 23 minutah na tekmo. Trenutno s finsko reprezentanco igra v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo in je drugi strelec ekipe s po 14,3 točkami v le 17 minutah na srečanje, od 19 vrženih trojk pa jih je zadel kar 13.

Po nekaterih drugih govoricah pa naj bi bil blizu Olimpiji tudi krilni center Budučnosti Vladimir Dragičević (206 cm, 1986). Lani je v Ligi NLB dosegal po 10,9 točke in 4,4 skoka na tekmo.

Luka Koper v 3. SKL

KK Luka Koper, ki ga je KZS izključil iz Lige Telemach zaradi neporavnanih obveznosti, se je s krovno zvezo uspel dogovoriti za nastopanje v najnižji ligi, 3. SKL. Ekipa in trener bosta znana v prihodnjih dneh.

Letos se je v najnižjo člansko ligo pod okriljem KZS zaenkrat prijavilo le 17 moštev, tako da zbiranje prijav še vedno poteka. Žreb bi moral potekati danes.

Vir: Luka Koper

Jakhel Kolarevič prestal operacijo kolena

Center Grega Jakhel Kolarevič, ki bo v letošnji sezoni igral v 1. B SKL za Kraški zidar, je danes v Stuttgartu prestal operacijo desnega kolena, v katerem se mu je odkrušil hrustanec. Rehabilitacija bo trajala 2 meseca, tako da bo izpustil preostanek priprav in nekaj uvodnih tekem Sežancev.

208 cm visoki center je v lanski sezoni blestel v Cerknici in bil najboljši skakalec 1. B SKL, po razpadu članske ekipe pa se je preselil v Janče. Sezono je zaključil v 2. belgijski ligi pri Carnieresu. Za Kraški zidar je igral že v sezonah 07/08 in 08/09.

Vir: Kraški zidar

Jagodnik uradno podpisal za Olimpijo

Reprezentant Goran Jagodnik je tudi uradno postal druga letošnja okrepitev Uniona Olimpije. S svojimi 203 centimetri bo igral na obeh krilnih položajih, z borbenostjo in izkušnjami pa bo predvsem zgled za mlajše košarkarje, ki naj bi jih letos v Olimpiji bilo kar nekaj.

Jagodnik je v svoji karieri igral za več evropskih klubov, najbolje se je znašel na Poljskem, kjer je od 2002 do 2006 igral za Prokom. Lani je nosil dres srbskega Hemofarma, v ligi NLB je dosegal po 10,1 točke in 4,6 skoka na tekmo.

Vir: Union Olimpija