ponedeljek, 30. avgust 2010

V 3. SKL le 19 ekip

Letos se je število klubov, ki bodo nastopali v tekmovanjih pod okriljem KZS, še zmanjšalo. Tako bo v najnižjem rangu, 3. SKL, nastopalo le 19 ekip, ki bodo za razliko od prejšnjih sezon, ko je bila liga razdeljena na 3 skupine, letos razdeljene na 2 skupini, vzhodno in zahodno. V zahodni skupini nastopata tudi Luka Koper, ki ji KZS ni dovolil nastopanja v najvišji ligi, ter Gradišče Cerknica, ki je 1. B SKL zapustilo sredi lanske sezone. Sezona se začne 16. oktobra.

Ekipe v 3. SKL Vzhod: Ivančna Gorica, Superga Slovenj Gradec, Koroška Prevalje, Ruše, ŠRK Koši Šentjur, Komenda, Terme Ptuj, NONA Lenart, Parklji mladi, Posavje Podbočje

Ekipe v 3. SKL Zahod: Luka Koper, Javor Pivka, Gorenja vas, Logatec, Krvavec meteor, Žiri, Gradišče Cerknica, Velike Lašče, Bloke Novolit

Möderndorfer začasni predsednik Olimpije

Union Olimpija je opravila izredno skupščino kluba, na kateri so izglasovali začasnega predsednika kluba. To je postal predstavnik mestne občine Jani Möderndorfer. Svojo funkcijo bo opravljal začasno, do imenovanja predsednika, največ pa 6 mesecev.

Ob imenovanju je povedal: "S to skupščino smo ustvarili vse pogoje, da ima klub uradnega in zakonitega zastopnika. Upravni odbor bo še naprej opravljal vse ostale naloge in se sestajal kot do sedaj. Posledično mora izredni skupščini slediti tudi redna, kjer bodo predstavljeni računovodski izkazi in podlage, kako naj bi klub dolgoročno deloval v prihodnje. Istočasno klubsko vodstvo pospešeno sestavlja ekipo in se pripravlja na prihajajočo sezono."

Vir: Union Olimpija

Zlatorog izgubil proti Albi

Zlatorog je v Kranjski Gori odigral svojo tretjo pripravljalno tekmo, nasprotnik pa je bila berlinska Alba. Nemci so bili bolj uigrani, saj jih že kmalu čakajo prve tekme kvalifikacij za Evroligo, zaradi tega so tudi igrali z najboljšimi igralci, tako da so na koncu zmagali s 87:70. Pri Laščanih, ki bodo s sezono začeli šele 23. oktobra, je manjkal Luka Lapornik, ki si je na treningu zlomil nos. Največ točk sta dosegla Vladimir Panić in Miha Čmer, vsak po 12.


Zlatorog - Alba 70:87 (16:23, 16:14, 22:29, 16:21)

Zlatorog: Kovačevič 7, Mijajlović 10, Omić 5, Pelko 11, Panić 12, Dimec 5, Atanacković 8, Čmer 12. Trener: Pipan
Alba: Allen 15, Jenkins 11, Femerling 10, Marinović 10, Idbihi 9, Dragičević 9, Schultze 9, McElroy 7, Price 7. Trener: Pavičević.

Vir: Zlatorog Laško