petek, 27. avgust 2010

Maribor podpisal Ceja in zaključil s kadrovanjem

Novopečeni prvoligaš Maribor MESSER se je tudi uradno okrepil z branilcem Markom Cejem (192 cm, 1988) in tako zaključil s kadrovanjem. Cej je v lanski sezoni v 1.B SKL nastopal za mestnega rivala Maribor Branik in v povprečju dosegal po 14,3 točke in 2,4 podaje v 31 minutah na tekmo.

Maribor MESSER se je tako letos okrepil s petimi košarkarji, poleg Ceja so v klub prišli še Elvis Kadić, Bojan Jovanović, Nikola Despotović in Ilija Zolotić. Klub so zapustili Šefčet Bruči, Žiga Pihlar, Aljoša Kolenič in Grega Kranjc.

Vir: maribor-sport.com

Držič v Šentjurju, tarči Hohler in Pušić

Šenjur, ki je v lanski sezoni nepričakovano prišel vse do polfinala slovenskega državnega prvenstva, se je okrepil s centrom Ivanom Držićem (205 cm, 1983), ki je nazadnje igral v Kopru, ob koncu sezone pa je bil za ti mesece suspendiran, saj je bil na doping testu pozitiven na THC. Na 14 tekmah je v povprečju dosegal po 15,6 točke in 4,1 skoka v 28 minutah.

Tarči Šentjurja sta tudi branilca Dejan Hohler (188 cm, 1986), ki je zadnji dve sezoni preživel v drugi grški ligi in Dragan Pušić (193 cm, 1984), ki je lani blestel na Kosovu.

Od Šentjurja se poslavljajo Marcus Crenshaw, Sandi Čebular in najbrž tudi Teo Simović, ki pa so zaenkrat pri iskanju novega kluba neuspešni.

Vir: Eurobasket.com

Zasavje (Rudar) izstopil iz Lige Telemach

Po poročanju spletne strani Eurobasket.com, ki je kredibilen vir informacij, je trboveljski Rudar po vsega enemu letu nastopanja med elito izstopil iz Lige Telemach zaradi finančnih težav. Uradno naj bi odločitev sporočili jutri. Trboveljčani kljub več poskusom niso uspeli najti generalnega sponzorja, s pomočjo katerega bi sestavili ekipo, ki bi lahko nastopala na najvišjem nivoju.

Že prejšnji teden je KZS zaradi neporavnanih obveznosti iz lige izključila Luko Koper. Prvi del lige Telemach se bo tako igral le z devetimi ekipami, kasneje pa se bosta pridružila še Krka in Union Olimpija, ki nastopata v evropskih pokalih.

Vir: Eurobasket.com

Govorice o prestopih

Liga Telemach

Dejan Mlakar (Slovan) ni podpisal nove pogodbe s Slovanom, saj naj bi bila ponudba prenizka.

1. B SKL

Tilen Zalar (Postojna) naj bi podpisal pogodbo s Kraškim Zidarjem, blizu je tudi Nejc Buda (Postojna).
Miha Kobe (Postojna) bi se utegnil preseliti v Ajdovščino (2. SKL).
Rok Smaka je zapustil Konjice, Boštjan Sivka ostaja.
Marko Špacapan (Grosuplje) naj bi šel v 2. SKL na Ježico.
Klemen Cvek (Šenčur) naj bi se preselil v Rogaško.

Sasu Salin okrepil Olimpijo

Kot smo pred dnevi že poročali, je mladi finski branilec Sasu Salin (1991, 190 cm) okrepil Union Olimpijo, pogodba je bila uradno sklenjena danes. Finski reprezentant je s klubom sklenil 3-letno pogodbo, treningom pa se bo priključil po koncu reprezentančne akcije, predvidoma naslednji teden. V lanski sezoni je v finskem prvenstvu za ekipo Honka Playboys dosegal po 9,2 točke in 2,7 skoka v 23 minutah na tekmo.

Salin je tretja uradno okrepitev Olimpije, pred njim sta podpisala črnogorski reprezentant, branilec Suad Šehović in slovenski veteran, krilo Goran Jagodnik. Na preizkušnji je mladi Latvijec Davis Bertans, ki se še vedno ni odločil za podpis pogodbe, pogovori pa potekajo tudi z Damirjem Markoto.

Vir: Union Olimpija