četrtek, 26. avgust 2010

Nachbar tudi uradno zapustil Koper

KK Luka Koper je pričakovano ostal brez direktorja kluba Vlada Nachbarja, ki je odstopil iz svojega položaja. Primorski klub se namreč nahaja v nezavidljivi situaciji, saj so bili zaradi neporavnanih obveznosti izključeni iz lige UPC Telemach. Zgledu direktorja je sledil tudi častni predsednik upravnega odbora Boštjan Nachbar.
Na spletni strani sta Vlado in Boštjan v izjavi za javnost zapisala sledeče:
''Z Boštjanom sporočava UO kluba, da po petih letih finančne pomoči in dela v klubu nepreklicno izstopava iz KK Koper. Veseli naju, da je v tem času prišlo v klub veliko število nadobudnih mladeničev, ki so in bodo še naprej pridno izpopolnjevali svoje košarkarsko znanje. Zahvlila bi se tudi trenerjem mladinskega pogona, saj tudi upava, da bodo zavzeto in strokovno delovali v obalni košarki še naprej. Zahvala tudi sponzorjem v želji, da bo podpora  našemu lepemu športu in mladini še naprej v vzponu.''
Vir: KK Koper

Horvat bo vztrajal vsaj še eno leto

Nekdanji slovenski reprezentant Roman Horvat (1971, 200) bo vsaj še eno leto vztrajal z aktivnim igranjem košarke. Šenčur bo tako tudi v prihajajoči sezoni računal na usluge izkušenega krilnega košarkarja.

Horvat vztraja (foto: KZS)
"Slovo? Le zakaj? Vztrajam, saj mi zdravje to dopušča," je namigovanja o koncu kariere demantiral izkušeni Horvat, ki je v lanski sezoni lige UPC Telemach povprečno beležil 11.4 točke, 3.6 skoka in 0.8 podaje na srečanje. Kljub dobrim številkam pa ni mogel preprečiti gladkega izpada Šenčurja iz prve lige. Gorenjci so podrli tudi svojevrsten rekord, saj so prvenstvu ostali brez zmage.

Vir: Sportal

Čuić na preizkušnji pri Olimpiji

Hrvaški spletni portal kosarka.hr poroča, da se na preizkušnji pri Union Olimpiji nahaja tudi 27-letni Saša Čuić, ki je v lanski sezoni igral v ZDA.

Kljub temu, da gre za košarkarja iz Hrvaške pa Čuić slovenski košarkarski javnosti najbrž ni poznano ime. 27-letni krilni center v svoji domovini namreč ni preigral veliko sezon, saj se je iz Rijeke hitro podal v tujino. Najprej je svojo srečo preizkusil pri italijanskem Snaideru, nato pa ga je pot zanesla čez lužo. Tam je tri sezone igral za univerzo Oregon State. Po povratku v Evropo je oblekel še dres cirpskega Limassola in turškega Erdemirsporja. V minuli sezoni je v ligi NBDL igral za dve moštvi in povprečno beležil nekaj več kot šest točk na tekmo.

Vir: Kosarka.hr