sreda, 8. september 2010

Helios ugnal Partizana

Košarkarji Heliosa so na pripravljalni tekmi proti Partizanu v Rogaški Slatini zmagali z 78:68. Večino dela so opravili že v prvem polčasu, ki so ga končali pri 14 točkah prednosti. V tretji četrtini so se Beograjčani približali le na 4 točke razlike, a so na koncu izgubili z 10 točkami razlike. Najboljši strelec Domžalčanov je bil Dražen Bubnić z 20 točkami, sledil je Marko Vranjkovič s 17.

Helios Domžale - Partizan 78:68 (16:12, 23:13, 10:20, 29:23)

Šenčur sestavil ekipo

Šenčur je v lanski sezoni neslavno pogorel v Ligi Telemach, letos pa bo najbrž v 1. B SKL eden od favoritov za vrh lestvice. V ekipi so med drugimi ostali Roman Horvat, Uroš Troppan, Jaka Hladnik, Aljaž Urbanc in Klemen Cvek, članski trener pa bo še naprej Grega Jeras.

Nove klube so si poiskali oziroma jih še iščejo Črt Ristič, Luka Ambrož, Uroš Ninič, Žiga Ivačič in Luka Gorenec, novinci v klubu pa so Matevž Korošec iz Triglava, Štefan Kosec iz Parkljev, Dejan Milašinovič iz Janč, vrnila sta se Andrej Švab in Žiga Valič. S posoje v Medvodah sta se vrnila Dušan Dolinar in Dejan Bunčič.

Druga ekipa, ki je v lanski sezoni osvojila 3. SKL v letošnji sezoni ne bo formirana, igralci pa so se priključili prvi ekipi, prenehali z igranjem ali si našli nove klube. S sezono bodo v Šenčurju začeli v petek, ko v prvem krogu pokala igrajo proti Krka mladi. Na prvi prijateljski tekmi so visoko ugnali prvoligaša iz Škofje Loke, ki sicer še nima sestavljene ekipe, rezultat je bil 76:57, največ točk je dal Kosec (26).

Vir: KK Šenčur

Nove zmage Zlatoroga, Krke in Elektre, poraz Loke


Elektra - Hrastnik 75:51 

Zlatorog - Fuerstenfeld 89:75 

Krka - Khimik 101:92

Šenčur - LTH Cast Mercator 76:58