torek, 31. avgust 2010

Usoda HiT-a znana konec tedna

5. septembra bo znana usoda ŽKK HiT iz Kranjske Gore. Ti imajo namreč finančne težave, od sodelovanja je namreč odstopil glavni sponzor HiT Alpinea. Zaradi tega je v nevarnosti preživetja lanskega ženskega prvaka med članicami.

Po zadnjih informacijah naj bi se klub odpovedal nastopanju v Mednarodni jadranski ligi za ženske (IWBL), nadomestil naj bi ga mariborski AJM, v slovenskem prvenstvu pa naj bi Gorenjke vendarle nastopile, a bo osip najboljših igralk logično kar velik.

Ciganović v Dravograd, Hvalec zopet v tujino

Drugoligaša iz Dravograda je okrepil Petar Ciganović (185 cm, 1986), ki je v lanski sezoni igral v tretjeligašu s Prevalj. Branilec je v mlajših kategorijah veliko obetal, kasneje pa je imel veliko težav s poškodbami, tako da je večino časa preživel z igranjem v nižjih ligah. Obenem po dveh tednih klub že zapušča Denis Hvalec, ki bo srečo ponovno iskal v tujini.

Dravograd sestavlja mlado in kakovostno ekipo, ki bi znala biti ob koncu sezone pri vrhu razpredelnice 2. SKL Vzhod. Odigrali so že eno prijateljsko tekmo, 27. avgusta je bil boljši 1.B-ligaš Rogaška, rezultat je bil 98:72.

Vir: KK Dravograd

Strelnieks naslednja tarča Olimpije

Janis Strelnieks, 20-letni organizator igre latvijske reprezentance in BK Ventspilsa naj bi bil naslednja (realistična) tarča Uniona Olimpije. Gre za izjemno hitrega igralca z dobrim pregledom nad igro, ki ga odlikuje tudi dober prodor. V lanski sezoni je v Baltski ligi dosegal po 12,7 točke, 3,2 skoka in 2,8 podaje na tekmo. V letošnjih kvalifikacijah za EP 2011 pa je za Latvijo dosegal po 10,3 točke, 4,4 skoka in 4,9 podaje v 27 minutah na tekmo.

Blizu podpisa pogodbe naj bi bil Damir Markota. Gašper Vidmar je v pogovoru za Dnevnik povedal, da realne možnosti za prestop v Olimpijo ni, Delo pa je zapisalo, da se je Olimpija zanimala tudi za Simasa Jasaitisa, ki pa je predrag.

Vir: Sporta Centrs

Rudar uradno izstopil iz Lige Telemach

KZS je uradno podala izjavo, da je KK Rudar, ki v lanski sezoni združen z ostalimi zasavskimi klubi pod imenom PRO-TEK Zasavje zelo dobro nastopal v Ligi Telemach, izstopil iz lige. Vzrok je v tem, da jim ni uspelo zbrati sredstev za izpeljavo sezone na članskem nivoju. Člani Rudarja najbrž ne bodo nastopali niti v 3. SKL, saj je žreb potekal že prejšnji teden. Rudar bo še naprej igral v mlajših kategorijah.

Nadomestne ekipe KZS ne bo iskala, tako da bo Liga Telemach v prvem delu štela le 9 ekip. Ekipe, ki bi se morale pomeriti proti Rudarju, bodo proste. Tako bodo prvi počivali Laščani, drugi pa Parklji.

Nekateri igralci iz lanske sezone so si že poiskali nove klube. Vlado Pašalić in Grega Mali sta odšla v Helios, Gašper Ovnik, Tadej Tušek in Sanel Džombič odhajajo v sosednji Hrastnik, kamor gre najbrž tudi Žiga Percel.

Vir: KZS

Laščani tesno premagali Dinamo

Zlatorog nadaljuje s pripravljalnimi tekmami, tokrat so doma tesno, z 69:67 premagali moskovski Dinamo. Ta se pripravlja na kvalifikacije za Eurocup, sicer pa je daleč od sijaja izpred dveh let, ko je v svojih vrstah imel kar nekaj odličnih tujcev. Ekipo letos sestavljalo le domači, ruski igralci.

Največ točk za Laščane sta tokrat prispevala visoka Simo Atanacković in Saša Mijajlović, oba po 12. Naslednjo tekmo bo Zlatorog odigral v petek, ko se bo srečal z drugoligašem Terme Olimia, ki ga vodi nekdanji Laščan Ervin Dragšič.

Zlatorog-Dinamo 69:67 (14:18, 20:14, 18:16, 17:19)

Zlatorog: Kovačevič, Brodnik 5, Mijajlović 12 (2:2), Nikolič Smrdelj 2 (2:2), Omić 3 (1:2), Pelko 4, Panić 11 (1:2), Dimec 9 (7:10), Atanacković 12 (3:4), Čmer 11 (9:11). Trener: Pipan.
Dinamo: Balašov 8 (2:4), Lazarev 1 (1:2), Kivostov, Voronov, Zavoruev 13 (4:4), Uzarmanov 2 (2:2), Šavkunov 3, Domani 4 (0:1), Šahnazarov, Šabalkin 19 (0:2), Keyru 17 (4:6). Trener: Bazarevič. 

Vir: KK Zlatorog