sobota, 4. september 2010

Marcetič, Petrovič in Kuburič ostajajo v Gorici

Nova Gorica se je lani komaj izognila izpadu iz 1.B SKL, tudi letos pa bo najbrž pri dnu lestvice. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se namreč niso okrepili, od konca sezona pa sta ekipo zapustila Peter Šinkovec in Dejan Čikić, ki ekipi tako ali tako le začasno pomagali pri boju za obstanek.

Na srečo pa bodo v ekipi ostali vsi trije izkušeni igralci, ki so bili v lanski sezoni nosilci igre - organizator igre Marko Marcetič, krilni center Dalibor Petrovič in branilec Goran Kuburič. Ostajajo pa tudi mlajši, ki so že v lanski sezoni dobili precej priložnosti - branilca Tine Horvat in Tadej Sluga ter center Ljubiša Marković. Tudi v tej sezoni bo Primorce s klopi vodil Jure Pušnar.

Primorac Branik v novo sezono oslabljen

Mariborski klub Primorac Branik je v lanski in predlanski sezoni po napredovanju iz 2. SKL v 1.B SKL dosegel lepe rezultate, obakrat je pristal na 4. mestu. V letošnji sezoni pa bodo rezultati najbrž slabši, saj se je klub soočil s finančnimi težavami.

Že takoj je bilo jasno, da v klubu ne bodo mogli obdržati nekaj najboljših mladih igralcev, ki so sicer lani sestavljali jedro članske ekipe. Marko Vrankovič, Klemen Prepelič in Urban Gorjanc so odšli v domžalski Helios, Marko Cej pa k mestnemu rivalu Messerju. Klub je zapustil tudi trener Matej Bakšič, ki je prevzel Rogaško.

V letošnji sezoni bo na trenerski klopi Mario Primorac. V klubu so ostali Marko Bratina, Ilija in Mića Gavrić, Matjaž Mikluš, Jan Tratnik in Luka Juršnik, pravico nastopati pa je končno dobil mladi Črnogorec Davor Barović. Sandi Skrbinšek je trenutno poškodovan. Klub so okrepili Žiga Pihlar, ki je prišel iz Messerja, Niko Senekovič iz Celja in Merlin Zahaj, ki je nazadnje igral za Messer. Članom bosta priključena tudi dva mladinca.

Maribor in Zlatorog zanesljivo zmagala

Maribor MESSER je včeraj odigral pripravljalno tekmo proti novemu 1.B ligašu Splošni plovbi Portorož in zmagal 80:70. Zlatorog pa je ravno tako včeraj na prijateljski tekmi premagal drugoligaša Terme Olimia iz Podčetrtka s 103:58.

Maribor Messer - Splošna plovba Portorož 80:70

Terme Olimia - Zlatorog 58:103