ponedeljek, 23. avgust 2010

Olimpija kmalu z (začasnim) predsednikom

Union Olimpija je za ponedeljek, 30. avgusta, sklicala izredno skupščino kluba, na katerem bo izbrala novega predsednika kluba, ki pa bo na mesto imenovan le začasno, do imenovanja novega predsednika oziroma za dobo 6 mesecev.

Olimpija je že od 10. marca, ko je odstopil Dušan Mitič, brez predsednika kluba, tri tedne za njim pa je odstopil še podpredsednik Jure Jež. Od takrat je bil klub praktično brez vodstva, šele 1. julija pa je bil na mesto direktorja kluba imenovan Janez Rajgl.

Za mesto predsednika naj bi po nekaterih navedbah medijev najbolj resno kandidirala mag. Igor Mervič, sicer generalni direktor Spara Slovenija, in Matjaž Rakovec, predsednik uprave Triglava.

Vir: Union Olimpija

Rudar bo ostal v Ligi Telemach

Zasavje bo tudi v prihodnji sezoni imelo v Ligi Telemach svojega predstavnika, saj je vodstvo trboveljskega Rudarja očitno našlo rešitev za (finančne) težave. Očitno pa je konec projekta povezovanja zasavske košarke. V lanski sezoni so se namreč združili klubi Hrastnik, Zagorje in Rudar, ki je napredoval v prvo ligo, ter zelo uspešno nastopali pod imenom PRO-TEK Zasavje, letos pa se bodo klubi očitno zopet ločili.

Zasavje je zapustilo že kar nekaj košarkarjev, Grega Mali in Vlado Pašalić sta odšla v Helios, Gašper Ovnik in Tadej Tušek bosta najbrž igrala ligo nižje za Hrastnik. Odšel je tudi trener Edi Dželalija. Kandidata za prevzem mesta trenerja sta Muharem Vugdalić, ki je nazadnje deloval na Kosovu, in Vladimir Rizman, ki je še v lanski sezoni igral za Zasavje.

Vir: kosarka.si

Črešnar se seli v Litvo

Slovenski center Blaž Črešnar (215 cm, 1986) bo v naslednji sezoni igral za litovski Nevežis, ki je v minuli sezoni zasedel predzadnje mesto v litovskem prvenstvu. V lanski sezoni je igral v sosednji Latviji za Valmeiro in imel v mednarodni Baltski ligi zelo dobro statistiko - 12,2 točke, 7,7 skoka in 1,2 blokade v dobrih 30 minutah na tekmo. Valmeira se ni uvrstila v končnico Baltske lige, v domačem prvenstvu pa so izpadli v polfinalu proti kasnejšim prvakom Baronsom.

Vir: krepsinis.net

Člani Olimpije končno začeli s pripravami

Union Olimpija je danes, 23. avgusta, le začela s pripravami na novo sezono. Trening je vodil Jure Zdovc s pomočjo novega pomočnika Andreja Žaklja in kondicijskega trenerja Gorana Ostojića.

Prvega treninga sta se udeležila tudi Sašo Ožbolt in Vlado Ilievski, ki jima klub dolguje precej denarja in imata še nerešen status za naslednjo sezono. Poleg njiju so bili na prvem treningu še mladi igralci, ki jih ima Olimpija pod pogodbo - Tomasz Nowakowski, Dejan Radojević, Andrei Lebedintsev in Miha Glavaš, dva mlada Hrvata na preizkušnji - Stipe Rezić in Zoran Vrkić ter nekaj prostih slovenskih igralcev, ki pa bodo pomagali le na treningih in niso mišljeni kot potencialne okrepitve - Uroš Ninič, Simon Finžgar in Klemen Lorbek.

Damir Markota, ki je na preizkušnji, se bo treningom priključil danes zvečer, Suad Šehović in Goran Jagodnik pa imata obveznosti v črnogorski oziroma slovenski reprezentanci.

Vir: kosarka.si

Jagodnik potrdil dogovor z Olimpijo

Kot je bilo pričakovati, bo slovenski reprezentant Goran Jagodnik v naslednji sezoni igral za Union Olimpijo. 36-letni igralec, ki bo najbrž igral bolj na položaju krilnega centra kot krila, pogodbe ni še podpisal, a glede na izjave za različne medije, ga lahko štejemo za drugo okrepitev Olimpije po Suadu Šehoviću.

Jagodnik bo eden od redkih starejših igralcev v ekipi, saj bodo Union Olimpijo okrepili predvsem mladi in perspektivni tujci ter nekaj perspektivnih Slovencev.

Vir: Žurnal

Damjanovič ni več trener LTH CAST Marcatorja

Dalibor Damjanovič ni podpisal nove pogodbe s prvoligašem iz Škofje Loke, tako da je postal prost trener. V lanski sezoni je ekipo, ki se je ubadala s precejšnjimi finančnimi težavami, popeljal do 11. mesta v Ligi Telemach in zanesljivega obstanka v ligi. V Škofjo Loko je prišel marca 2009.

Njegov naslednik bo najbrž Gašper Potočnik, ki je pred dnevi zapustil mesto pomočnika trenerja v Union Olimpiji.

Vir: KZS