torek, 7. september 2010

Škrlec v Parkljih

Klemen Škrlec
Borisa Jeršina bo v Parkljih zamenjal 20-letni obetavni branilec Klemen Škrlec, ki je v lanski sezoni v 1.B SKL za Litijo dosegal po 11,3 točke, 3,5 skoka in 3,1 podaje na tekmo ter bil eden od najboljših igralcev v ekipi.

Parklje bo tudi letos vodil Đorđe Đokić, od starejših izkušenejših igralcev sta ostala Jure Eržen in Dario Krejič, sicer pa bodo Bežigrajčani stavili na mlade sile - Jakoba Čebaška, Nejca Kobala, Aldina Delića in druge. Dino Murič je zaenkrat še član ekipe, upravni odbor pa bo določil pogoje, pod katerimi lahko klub zapusti.

Vir: Siol Sportal

Zalar in Buda uradno v Sežani, s Jakhel Kolarevičem prekinili pogobo

Branilec Tilen Zalar in center Nejc Buda sta dobila dovoljenje KZS, da v tej sezoni nastopata za 1.B ligaša Kraški zidar iz Sežane. Oba sta v minuli sezoni igrala za Postojno. Zalar je bil celo kapetan in je dosegal po 16 točk, 6,4 skoka in 2,7 podaje na tekmo ter bil najkoristnejši igralec ekipe. Buda se je ekipi pridružil ob koncu sezone, z 9 točkami in 8,8 skoki na tekmo pa pomembno prispeval k uvrstitvi v sredino lestvice. Trenutno sicer trenira z Union Olimpijo.

V Sežano je iz drugoligaša Ilirije prestopil tudi 20-letni branilec Andrej Dekleva.

So pa v Kraškem zidarju prekinili pogodbo s centrom Gregom Jakhelom Kolarevičem, ki si je na pripravah poškodoval koleno in bo moral po operaciji počivati okrog dva meseca. Prav poškodba naj bi bila vzrok za prekinitev pogodbe.

Edo Murič bo lahko igral za Krko

Edo Murič
Perspektivni krilni igralec Edo Murič bo v tej sezoni lahko igral za novomeško Krko, saj je Registracijska komisija KZS odobrila njegov prestop iz Parkljev. Krka bo morala plačati tudi po pravilniku določeno odškodnino, ki znaša 35 točk (22.000 evrov).

Edo je član Krke že od lanskega januarja, a v državnem prvenstvu ni imel pravice nastopanja, saj ni prišlo do dogovora s Parklji, ki tako niso hoteli dati izpisnice.